Chifle pufoase cu dovleac

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 150 minute

Timp de coacere 25 minute

pulpă crudă de dovleac
făină
apă
zahăr
ulei de măsline
sare
gălbenuș de ou
lapte

Fierbe pulpa de dovleac, curățată și tăiată în cubulețe potrivite, la bain-marie până când este perfect pătrunsă, circa 30 minute, apoi las-o să se răcească complet.
Pasează cu un blender pulpa și pune piureul obținut într-un vas. Adaugă drojdia uscată instant, apa calduță și uleiul de măsline și amestecă cu o lingură până se omogenizează. Adaugă treptat făina, cernută înainte printr-o sită cu găuri mici și frământă până când aluatul capătă consistență. Adaugă sarea și frământă până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
În funcție de dovleacul folosit, este posibil să mai ai nevoie de făină. Inițial, adaugă doar 450 g și dacă aluatul este prea umed, mai adaugă treptat încă 50 g făină.
Pune aluatul în vas și acoperă-l cu o folie de plastic sau o cârpă de bumbac ușor umedă. Lasă-l să dospească 1 oră sau până când își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul dospit pe masa pudrată cu făină și rupe din el bucățele de circa 70-100 g.
Modelează rotund fiecare bucată de aluat și cu o ață de bucătărie leagă aluatul în opt secțiuni, pentru a da forma unui dovleac la final.
Pune chiflele în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să dospească 30 de minute.
Unge-le cu amestecul de gălbenuș și lapte.
Coace chiflele cu dovleac în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25 minute.
Poftă bună!

10 pers.

90 min.

40 min.