Se mixează cu paleta toate ingredientele timp de 1 minut la viteză mică și alte 4-5 minute la viteză mare.
,
Se pune compoziția într-un poș cu vârf rotund și se formează pe tavă (tapetată cu hârtie de copt sau pe covor siliconat) choux-uri cu diametrul de 3 cm.
,
La suprafață choux-ului se pune un cerc de craquelin.
,
Coacere:
,
În cuptor cu vatră: la o temperatură de 190°C, timp de 35-40 minute, cu puțin abur la debutul coacerii.
,
În ultimele 5 minute ale coacerii se recomandă coacerea cu trapa deschisă.
,
În cuptor ventilat: la o temperatură de 180°C, timp de 30 minute, cu puțin abur la debutul coacerii. În ultimele 5 minute ale coacerii se recomandă coacerea cu trapa deschisă.
,
Pentru craquelin:
,
În bolul mixerului se adaugă zaharul și untul temperat și se mixează cu paleta până la topirea completă a zahărului.
,
Se adaugă făina și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen.
,
Se întinde o foaie cu grosimea de 2 mm din aluatul obținut, se lasă la frigider circa 2 ore, se decupează sub forma unor cercuri cu diametrul de 3.5 cm.
,
Pentru umplutură:
,
În bolul mixerului se adaugă frișcă vegetală și se mixeaza cu telul, la viteză mare circa 5 minute.
,
Se încorporează cu paleta crema Delicii Vanilla Fill, până la obținerea unei creme omogene.
,
Asamblarea prăjiturii Choux Craquelin:
,
Se taie pe jumătate choux-urile.
,
Cu ajutorul unui poș cu șpriț, se umple o jumătate de choux cu cremă. Se recomandă turnarea cremei în strat gros sub forma unei aveline.
,
Se așază a doua jumătate de choux la suprafața cremei.