

Colac tradițional

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 000
sare
zahăr
ouă
ulei/unt
apă/lapte
*cantitatea de apă/lapte poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii
Pregătirea aluatului: cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea, zahărul și drojdia uscată instant apoi toarnă laptele călduț și ouăle aduse în prealabil la temperatura camerei și începe să frămânți.
Adaugă uleiul și frământă aluatul până când acesta devine elastic, neted și lucios și nu se mai lipește de mâini, apoi modelează-l în formă rotundă.
Transferă aluatul într-un bol uns în prealabil cu ulei.
Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul la crescut, la loc cald, până când acesta își dublează volumul.
Taie aluatul în șase bucăți egale și modelează-le în formă de bile. Lasă-le la odihnă pentru încă 10 minute și modelează-le sub formă unor batoane lungi. Unește toate batoanele la un capăt și împletește-le în șase. Unește capetele formând un cerc și bagă-le sub colac, pune-l într-o tavă pe hârtie de copt și lasă-l la crescut încă 15-20 minute.
Unge-l apoi cu un melanj de ou proaspăt și dă-l la cuptor.
Coace colacul la o temperatură de 180˚C, timp de 35-40 minute, până se rumenește frumos.
Poftă bună!