Colac tradițional

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

făină albă de grâu 000
sare
zahăr
ouă
ulei/unt
apă/lapte
*cantitatea de apă/lapte poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii

Pregătirea aluatului: cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea, zahărul și drojdia uscată instant apoi toarnă laptele călduț și ouăle aduse în prealabil la temperatura camerei și începe să frămânți.
Adaugă uleiul și frământă aluatul până când acesta devine elastic, neted și lucios și nu se mai lipește de mâini, apoi modelează-l în formă rotundă.
Transferă aluatul într-un bol uns în prealabil cu ulei.
Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul la crescut, la loc cald, până când acesta își dublează volumul.
Taie aluatul în șase bucăți egale și modelează-le în formă de bile. Lasă-le la odihnă pentru încă 10 minute și modelează-le sub formă unor batoane lungi. Unește toate batoanele la un capăt și împletește-le în șase. Unește capetele formând un cerc și bagă-le sub colac, pune-l într-o tavă pe hârtie de copt și lasă-l la crescut încă 15-20 minute.
Unge-l apoi cu un melanj de ou proaspăt și dă-l la cuptor.
Coace colacul la o temperatură de 180˚C, timp de 35-40 minute, până se rumenește frumos.
Poftă bună!