În bolul mixerului, pune făina, drojdia pentru cozonac, zahărul și sarea.
,
Adaugă unt, ouă, esență de vanilie și mixează. Laptele se adaugă treptat până se încorporează.
,
Mixează la viteză medie timp de aproximativ 7 minute până vei obține un aluat fin, lucios și ușor lipicios.
,
Transferă aluatul într-un vas și acoperă-l cu un prosop de bucătărie. Lasă aluatul să crească într-un loc cald, până își dublează volumul.
,
Mixează untul până spumează și ulterior adaugă zahărul pudră. Adaugă treptat făina. Se obține o pastă ușor de modelat. Împarte compoziția în 2 părți egale.
,
Într-o jumătate de aluat adaugă scorțișoara și esența de vanilie. Peste cealalată jumătate de aluat adaugă cacao și amestecă până se încorporează bine.
,
Pune cele 2 compoziții la frigider pentru 30 de minute.
,
După ce aluatul a crescut și și-a dublat volumul, pune-l pe o suprafață presărată cu făină și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 5 minute.
,
Împarte aluatul în 16 bucăți mici și modelează-le sub formă de bile.
,
Așază bilele într-o tavă tapetată cu foaie de copt și unge-le cu puțin ulei.
,
Împarte topping-ul în 16 bucăți egale și modelează-le sub formă de bilă. Presează bila și formează un cerc mic, plat. Așază acest disc pe bila de aluat și apasă-l ferm.
,
După ce ai terminat de pus topping-ul pe chifle, utilizează un cuțit pentru a le decora cu formă tradițională de concha.
,
Lasă conchas într-un loc cald până când își dublează volumul.
,
Coace în cuptor preîncălzit la 170°C timp de 20-25 minute.