

Cornulețe cu spanac și brânză de vaci

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
spanac
brânză de vaci
brânză sărată
nucă
mac
gălbenuș de ou
Se cerne făina într-un bol. Se adaugă drojdia și sarea și se amestecă. Se adaugă treptat uleiul și laptele cald și se frământă. Se frământă timp de 10 minute până se obține un aluat pufos.
Se acoperă aluatul și se lasă la dospit (odihnă) timp de 35 – 40 minute, până își dublează volumul.
Între timp se spală spanacul și se lasă la scurs. Spanacul se toacă mărunt, se adaugă sarea, brânză de vaci, nuca mărunțită și brânza sărată și se amestecă. Umplutura este gata.
După dospire, împarte aluatul în două părți. Întinde fiecare parte pe blatul presărată cu o lingură de făină.
Cu un făcăleț, întinde aluatul la o grosime de 1 – 1,5 cm. Se împarte aluatul in 8 triunghiuri egale.
Așază umplutură pe marginea triunghiului și rulează sub formă de cornuleț.
Bate gălbenușul, unge cornulețele formate cu o pensulă și presară mac pe deasupra.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 25 – 30 minute.
Poftă bună!
14 pers.
120 min.
25 min.