Cornuri în 2 culori

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 110 minute

Timp de coacere 10 minute

făină
lapte
ouă (1 ou se folosește la final pentru uns aluatul)
gălbenușuri
zahăr
sare
esență vanilie
ulei
lapte

Într-un bol încăpător adaugă 500g de făină, 8g drojdie instant pentru cozonac Pakmaya, 220ml lapte rece, 70g zahăr, 1 ou întreg, 2 gălbenușuri, sarea, esență de vanilie și frământă până când aluatul devine elastic.
După aproximativ 30 de minute de frământat cu mâna sau 10 minute la robot, adaugă uleiul treptat.
Împarte aluatul în 2 și adaugă cacao doar peste o jumătate. Frământă până se încorporează bine cacaua. Lasă la dospit cele 2 aluaturi într-o încăpere încălzită până își dublează volumul (minim 30 minute).
Întinde aluatul în strat subțire în formă de pătrat și taie în 2. Din fiecare jumătate vei obține triunghiuri care se rulează de la baza spre vârf. Așază cornurile pe tava cu hârtie de copt păstrând distanță între ele. Lasă la dospit într-un loc încălzit aproximativ 30 de minute sau până când cornurile își dublează volumul. După ce au dospit, unge cu ou și coace în cuptorul preîncălzit la 175°C timp de 10 de minute.
Într-un vas, amestecă laptele, mixul de crema pentru prăjituri cu gust de ciocolată Pakmaya și cele 3 lingurițe de zahăr pudra până se îngroașă. După ce cornurile s-au răcit, umple-le cu crema.
Poftă bună!