Cerne făina într-un vas mare pentru frământat. Creează o gaură în mijloc, adaugă drojdia uscată instant, sarea și zahărul și amestecă-le.
,
Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
,
Adaugă uleiul de măsline, apa carbogazoasă, albușul de ou și făina și frământă până obții un aluat omogen. Împachetează-l apoi într-o folie și lasă-l 20 de minute.
,
Pentru umplutură, pune brânza rasă, apa și vinetele tocate într-un bol.
,
Împarte aluatul în bucăți de mărimea unor portocale. Întinde cu făcălețul fiecare aluat pe masă, după ce ai tapetat-o cu făină, apoi modelează șase triunghiuri egale.
,
Așază unul dintre aluaturi pe masă și adaugă câte o lingură de umplutură pe triunghiuri. Rulează-le și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
,
Lasă-le pe tavă timp de 15 minute, apoi unge-le cu amestecul de galbenuș și lapte cu ajutorul unei pensule.
,
Pune-le pentru 20-25 minute în cuptorul încins la 180°C până când se rumenesc.
,
Sfat: zahărul tos de pe lista de ingrediente influențează acțiunea drojdiei, mai ales în cazul drojdiei uscate. Acesta trebuie neapărat adăugat.