Într-un bol amestecă jumătate din cantitatea de apă, 1 lingură de făină, drojdia și 1 lingură de zahăr. Lasă maiaua la dospit pentru 10-15 minute.
,
Adaugă la maia restul de apă, zahăr, sarea, uleiul și amestecă bine cu un tel.
,
Adaugă făina cernută în prealabil, amestecă și frământă aluatul timp de 5- 10 minute.
,
Lasă la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară de plastic până își dublează volumul.
,
Divizează aluatul în 3 părți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă, și tai-o în 8 felii uniforme.
,
Amestecă gemul de gutui cu nucile mărunțite.
,
Pune umplutura pe margini și rulează strâns cornurile.
,
Așază cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lasă-le să crească pentru 15-20 de minute.
,
Coace cornurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 - 20 minute.