Covrigi

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

făină
lapte cald
unt topit
sare
zahăr

Într-un vas, amestecă zahărul, drojdia și 200ml lapte cald. Lasă la odihnă timp de 10 - 15 minute.
Peste amestecul cu drojdie adaugă laptele și sarea. Adaugă făina treptat și frământă până se obține un aluat moale, neted, dar care nu se lipește de mâini. Acoperă aluatul și lasă-l la crescut, la temperatura camerei, timp de 45 minute.
Aluatul dospit se împarte în 16 bucăți egale și se modelează în benzi subțiri. În timp ce modelezi aluatul, lasă partea din mijloc mai groasă decât marginile, fără a apăsa prea mult.
Ia cele 2 capete și lipește-le de marginile părții medii, răsucindu-le de 2 ori.
Lasă aluatul la odihnă pentru încă 15 minute.
Într-o cratiță pune la fiert apa împreună cu bicarbonatul Pakmaya și sare. Scufundă covrigii în apa fiartă timp de 2-3 minute.
Covrigii prefierți se așază într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se presară sare grunjoasă.
Coace covrigii în cuptorul încălzit la 200°C timp de 30-35 minute până se rumenesc.
Poftă bună!