

Covrigi

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
lapte cald
unt topit
sare
zahăr
Într-un vas, amestecă zahărul, drojdia și 200ml lapte cald. Lasă la odihnă timp de 10 - 15 minute.
Peste amestecul cu drojdie adaugă laptele și sarea. Adaugă făina treptat și frământă până se obține un aluat moale, neted, dar care nu se lipește de mâini. Acoperă aluatul și lasă-l la crescut, la temperatura camerei, timp de 45 minute.
Aluatul dospit se împarte în 16 bucăți egale și se modelează în benzi subțiri. În timp ce modelezi aluatul, lasă partea din mijloc mai groasă decât marginile, fără a apăsa prea mult.
Ia cele 2 capete și lipește-le de marginile părții medii, răsucindu-le de 2 ori.
Lasă aluatul la odihnă pentru încă 15 minute.
Într-o cratiță pune la fiert apa împreună cu bicarbonatul Pakmaya și sare. Scufundă covrigii în apa fiartă timp de 2-3 minute.
Covrigii prefierți se așază într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se presară sare grunjoasă.
Coace covrigii în cuptorul încălzit la 200°C timp de 30-35 minute până se rumenesc.
Poftă bună!