

Covrigi mediteraneeni

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 140 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 10 minute
făină
apă
unt
ouă
semințe (susan, floarea soarelui)
sare
În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele și se malaxează timp de 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru unsă cu ulei timp de 10 minute, după care se divizează în bucăți de 120 de grame, care se modelează sub forme de bile, peste care se pun 10 grame de unt. Se lasă la odihnă încă 15 minute.
După odihnă, pe fiecare bilă se întinde uniform untul formând un cerc, după care se roluiește ca un baton. Apoi se ia fiecare baton, se răsucește, se adună sub forma unui covrig și se pune pe tavă.
După ce toți covrigii au fost formați se lasă la temperatura mediului ambiant 20 de minute, după care se ung cu ou bătut bine și se presară cu semințe și sare.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 240 de grade pentru 8-10 minute, în funcție de gradul de coacere al cuptorului.