Covrigi pretzel

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 35 minute

făină
sare
zahăr
unt topit
lapte călduț
sare grunjoasă

Într-un bol, amestecă făina, drojdia instant, sarea şi zahărul. Peste amestecul de ingrediente solide toarnă untul topit şi laptele călduț. Frământă până când obţii un aluat nelipicios, modelează-l în formă de bilă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Scoate bila de aluat pe blatul de lucru și împarte-l în 8 bucăţi egale. Rulează fiecare bucată și întinde-o în fâșii subțiri. Atunci când întinzi aluatul, lasă partea din mijloc mai groasă decât marginile, fără a apăsa prea mult. Modelează fiecare fâșie de aluat în formă de covrig, luând cele două capete și înfășurându-le unul în jurul celuilalt de două ori, apoi lipeşte-le de marginile părții din mijloc. Lasă covrigii modelați la dospit la temperature camerei, așezați pe un grilaj, timp de 20 de minute.
Într-un vas, toarnă apa fierbinte și presară bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi amestecă puțin cu o lingură până acestea s-au topit. Scufundă rând pe rând fiecare pretzel în soluţia obţinută, după care aşază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Crestează cu un cuțit partea mai bombată a fiecărui pretzel, apoi presară peste covrigi puțină sare grunjoasă, pentru decor.
Coace covrigii pretzel în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200°C, pentru aproximativ 30-35 minute, până capătă o culoare aurie. Scoate covrigii din cuptor și lasă-i la răcit pe un grilaj metalic.
Poftă bună!
    
    
    
    
10 pers.

90 min.

39 min.