Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
,
Odihnă în cazan: 10 minute;
,
Divizare: la gramajul dorit;
,
Modelare rotund;
,
Predospire: 15 minute;
,
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată).
,
Umplutură: în bolul unui mixer se adaugă umplutura pentru cozonac și apa și se amestecă până la obținerea unei paste omogene.
,
Se taie rulourile, pe rând, în câte două parți egale, pe lungime, desprinzându-le complet. Se pun cele două jumătăți ale ruloului în cruce, cu umplutura. Se răsucesc, împletindu-le dinspre ambele capete.
,
Se așază cozonacii astfel modelați în tavi;
,
Dospire: 60-70 min (temperatura de 35 °C, umiditate relativă: 75 – 80%);
,
Coacere: 180 °C; timp de 50-60 minute.
,
Drojdie proaspătă Pakmaya 500g
Cozonac clasic
Umpluturi pentru cozonac și alte specialități din aluat dulce