At Home
Bakery
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Confectionery & HoReCa
Farm
Fermă
Milling
Moară
Pentru Acasă
Pâine
Baghete
Colaci
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Lipii
Pizza
Cozonaci
Flat bread
Romanian Sweet bread
Pască
Mucenici
Tarte
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclere
Gogoși
Vafe
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Amelioratori făină
Toate categoriile
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Amelioratori pentru panificație
Bread Improvers
DESSERTS
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Conservanți alimentari
Food Preservatives
Cozonaci, Dulce
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu tip 480 sau 000
sare
drojdie proaspătă Pakmaya
zahăr
2 ouă + 3 gălbenușuri
lapte
unt 80-82%
esență de vanilie, portocală, lămâie, rom, după gust
nucă măcinată
cacao
albușuri
100-150 ml lapte
Pune în cuva mixerului toate ingredientele, în afară de unt.
Începe mixarea la viteză mică și adăugă laptele călduț până la formarea unui aluat omogen.
Mărește viteza mixerului și continuă mixarea până când aluatul capătă o consistență fermă.
Adaugă treptat untul tăiat în cuburi și lăsă să se mixeze până când îl absorbe aluatul. Aluatul trebuie să capete o consistență elastică, cu suprafață netedă.
Se lasă la dospit, într-un vas uns în prealabil cu ulei; se acoperă cu folie alimentară și se pune în frigider până a doua zi (12 ore).
Pentru umplutură: se pun toate ingredientele într-un vas și se amestecă până la obținerea unei paste.
Preparare cozonac: se scoate aluatul din frigider; se divizează o cantitate de aluat corespunzătoare tăvii de copt.
Întinde aluatul sub formă de foaie, dar nu prea subțire.
Întinde umplutura de nucă (500g umplutură pentru 600g aluat).
Rulează foaia (poți tăia în lung pentru a obține două fitile pe care să le împletești).
Așază cozonacul în tava unsă cu unt.
Lasă-l la dospit într-un loc ferit de curenți de aer (aprox. 2 ore).
Dacă preferi, poți unge cozonacul cu ou.
Coace cozonacul la 175°C, de preferință într-un cuptor ventilat, timp de 45-60 min.
Poftă bună!
Dulce, Prăjituri
Colaci, melci și împletituri, Dulce
30 pers.
90 min.
15 min.
Dulce, Vafe și gogoși
Biscuiți și fursecuri, Dulce
10 pers.
60 min.
Dulce, Torturi
Dulce, Prăjituri, Rețete post