Cozonac cu mac

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 50 minute

făină
lapte
(1 ou pentru aluat și 1 ou pentru ungerea aluatului)
gălbenușuri
zahăr
sare
esență de vanilie
ulei
lapte
zahăr
mac
ou
coajă rasă de lămâie

Într-un bol încăpător adaugă 500g de făină, 8g drojdie instant pentru cozonac Pakmaya, 220ml lapte rece, 140g zahăr, 1 ou întreg, 2 gălbenușuri de ou, sarea și esență de vanilie. Frământă până când aluatul devine elastic și se creează o membrană semitransparentă fără să se rupă, atunci când acesta este întins. După aproximativ 30 minute de frământat cu mâna sau 10 minute la robot, adaugă uleiul treptat. Lasă aluatul la dospit într-o încăpere încălzită până își dublează volumul (minim 30 minute).
Într-o cratiță, încălzește laptele, zahărul, coaja rasă de lămâie, albușul și macul. Amestecă la foc mic până se îngroașă. Folosește imediat compoziția rezultată.
După ce a dospit, împarte aluatul în 2 bucăți. Fiecare bucată reprezintă 1 cozonac, această fiind împărțită în 2 jumătăți. Întinde cele 2 jumătăți în strat subțire, sub formă de dreptunghi. Adaugă 150g de compoziție pe fiecare și întinde-o uniform pe jumătatea de aluat, lăsând 2 cm din latura superioară fără umplutură pentru a sigila rola de aluat. Împletește cele 2 role și adaugă-le în tava pregătită în prealabil cu hârtie de copt.
Lasă la dospit într-un loc încălzit aproximativ 30 de minute sau până iese ușor din tavă (tava din acest video are 23cm lungime și 11cm lățime).
După ce aluatul a dospit, unge-l cu ou și bagă-l în cuptorul preîncălzit la 150°C timp de 50 de minute sau până când este copt. Cozonacul este gata atunci când este bine rumenit şi ferm la atingere.
Poftă bună!

15 pers.

90 min.

60 min.

14 pers.

120 min.

25 min.