

Cozonac cu mac

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 50 minute
făină
lapte
(1 ou pentru aluat și 1 ou pentru ungerea aluatului)
gălbenușuri
zahăr
sare
esență de vanilie
ulei
lapte
zahăr
mac
ou
coajă rasă de lămâie
Într-un bol încăpător adaugă 500g de făină, 8g drojdie instant pentru cozonac Pakmaya, 220ml lapte rece, 140g zahăr, 1 ou întreg, 2 gălbenușuri de ou, sarea și esență de vanilie. Frământă până când aluatul devine elastic și se creează o membrană semitransparentă fără să se rupă, atunci când acesta este întins. După aproximativ 30 minute de frământat cu mâna sau 10 minute la robot, adaugă uleiul treptat. Lasă aluatul la dospit într-o încăpere încălzită până își dublează volumul (minim 30 minute).
Într-o cratiță, încălzește laptele, zahărul, coaja rasă de lămâie, albușul și macul. Amestecă la foc mic până se îngroașă. Folosește imediat compoziția rezultată.
După ce a dospit, împarte aluatul în 2 bucăți. Fiecare bucată reprezintă 1 cozonac, această fiind împărțită în 2 jumătăți. Întinde cele 2 jumătăți în strat subțire, sub formă de dreptunghi. Adaugă 150g de compoziție pe fiecare și întinde-o uniform pe jumătatea de aluat, lăsând 2 cm din latura superioară fără umplutură pentru a sigila rola de aluat. Împletește cele 2 role și adaugă-le în tava pregătită în prealabil cu hârtie de copt.
Lasă la dospit într-un loc încălzit aproximativ 30 de minute sau până iese ușor din tavă (tava din acest video are 23cm lungime și 11cm lățime).
După ce aluatul a dospit, unge-l cu ou și bagă-l în cuptorul preîncălzit la 150°C timp de 50 de minute sau până când este copt. Cozonacul este gata atunci când este bine rumenit şi ferm la atingere.
Poftă bună!