

Cozonac cu nucă

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
făină albă de grâu 480
zahăr
ulei de floarea soarelui *
gălbenuș de ou
apă **
*se recomandă adăugarea uleiului de floarea soarelui în etapa a doua de malaxare
**cantitatea de apă adăugată poate varia în funcție de calitatea făinii
Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică, apoi 8 minute rapid.
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și bine format și trebuie să aibă o temperatură de 28-32°C la finalul malaxării.
Lasă aluatul în cazan la odihnit timp de 10 minute.
Divizează-l în gramajul dorit și mai lasă-l la predospit timp de 15 minute.
Distribuie umplutura pe foaia de aluat, apoi ruleaz-o și modelează aluatul în formă finală (370g de aluat cu 310 g de umplutură pentru un cozonac de 600g produs finit).
Lasă la dospit pentru 60-90 minute, la o temperatură de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.
Coace la 180°C, timp de 60-70 minute, fără abur.