Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică, apoi 8 minute rapid.
,
La finalul malaxării aluatul trebuie să fie elastic și bine format și trebuie să aibă o temperatură de 28-32°C la finalul malaxării.
,
Lasă aluatul în cazan la odihnit timp de 10 minute.
,
Divizează-l în gramajul dorit și mai lasă-l la predospit timp de 15 minute.
,
Distribuie umplutura pe foaia de aluat, apoi ruleaz-o și modelează aluatul în formă finală (370g de aluat cu 310 g de umplutură pentru un cozonac de 600g produs finit).
,
Lasă la dospit pentru 60-90 minute, la o temperatură de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.
,
Coace la 180°C, timp de 60-70 minute, fără abur.
,
Cacao 1 kg
Drojdie proaspătă Pakmaya 500g
Cozonac cu maia
Umpluturi pentru cozonac și alte specialități din aluat dulce