

Cozonac cu nucă și rahat

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
făină albă de grâu 480
zahăr
apă
margarină
Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică și alte 8 minute la viteza mare a malaxorului. Grăsimea se adaugă temperată în ultimele 4 minute de malaxare la viteza mare.
Se lasă la odihnă 10 minute, apoi se divizează la gramajul dorit și se lasă la predospire 15 minute.
Cu ajutorul unei palete, se amestecă umplutura cu nucă și apă, până la obținerea unei paste omogene. Se taie rahatul în bucățele și se distribuie uniform pe foaia de aluat. Se laminează aluatul, se pune umplutura și se modelează (la 500 g aluat se recomandă a se adauga 350 g umplutură hidratată).
Se lasă la dospit 60 minunte, la o temperatură de 35°C și umiditate relativă 75 – 80%.
Cozonacul se coace la o temperatură de 180°C, timp de 60 minute.