Cozonac cu nucă și rahat

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu 480

2
kg

zahăr

4.5
l

apă

1
kg

margarină

Pentru umplutură:
1
kg

rahat

5
l

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică și alte 8 minute la viteza mare a malaxorului. Grăsimea se adaugă temperată în ultimele 4 minute de malaxare la viteza mare.

,

Se lasă la odihnă 10 minute, apoi se divizează la gramajul dorit și se lasă la predospire 15 minute.

,

Cu ajutorul unei palete, se amestecă umplutura cu nucă și apă, până la obținerea unei paste omogene. Se taie rahatul în bucățele și se distribuie uniform pe foaia de aluat. Se laminează aluatul, se pune umplutura și se modelează (la 500 g aluat se recomandă a se adauga 350 g umplutură hidratată).

,

Se lasă la dospit 60 minunte, la o temperatură de 35°C și umiditate relativă 75 – 80%.

,

Cozonacul se coace la o temperatură de 180°C, timp de 60 minute.

,

Poate te interesează și …