Cozonac de post

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
10
kg

făină albă de grâu

1
kg

zahăr

0.1
kg

sare

1
kg

margarină

5
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

-

*se recomandă ca margarina să se tempereze și să se adauge treptat, cu 4 minute înainte de sfârșitul malaxării.

Pentru umplutură:
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Timp de frământare: 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare.

,

Temperatura aluatului: maxim 35°C. Odihnă: 10 minute. Divizare: la gramajul dorit. Predospire: 15 minute. Modelare finală: laminare, umplere, modelare (la 500 g aluat se recomandă a se adăuga 350 g umplutură hidratată). Dospire: 60 minute la o temperatură de 35°C și umiditate relativă 75 – 80%. Temperatura de coacere: 180°C Timpul de coacere: 50-60 minute.

,

Pregatire umplutură: Cu ajutorul unei palete, se amestecă umplutura pentru cozonac și apă, până la obținerea unei paste omogene.

,

Poate te interesează È™i …