Cozonac estonian Kringel cu mac

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

făină
lapte
zahăr
gălbenuș de ou
unt
praf de sare
unt
zahăr
mac
scorțișoară

Pune drojdia și zahărul în laptele călduț și lasă-le până începe să se formeze spumă deasupra.
Între timp, pune într-o crăticioară untul la topit. Atunci când untul este fluid, ia crăticioara de pe foc, las-o să se răcească și apoi adaugă gălbenușul. Bate bine cu o furculița până la omogenizarea completă. Pune făina cernută într-un castron împreună cu sarea, adaugă apoi treptat amestecul de unt și lapte.
Frământă bine până va rezulta un aluat de o consistență fermă, apoi pune aluatul într-un castron, acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit timp de o oră și jumătate, până își dublează volumul.
Pune într-un vas mic untul cu o consistență moale. Adaugă zahărul, macul măcinat și scortișoara. Omogenizează totul foarte bine.
Așază aluatul dospit pe masa de lucru și aplatizează-l ușor cu mâinile. Întinde-l apoi într-o foaie dreptunghiulară cu o grosime de circa 1 cm. Unge toată suprafața aluatului cu trei treimi din umplutură, rulează pe lungime, apoi taie ruloul în două părți egale. Răsucește cele două capete în așa fel încat părțile tăiate să fie în sus. Unește marginile, formând o coroniță și cu umplutura rămasă unge pe deasupra.
Așază coronița în tava tapetată cu o foaie de copt. Pune tava la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute, până când cozonacul capătă o culoare rumenă-aurie.
Poftă bună!
    
    
    
    
    
    
    
    
10 pers.

120 min.

50 min.