

Cozonac estonian Kringel cu mac

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
făină
lapte
zahăr
gălbenuș de ou
unt
praf de sare
unt
zahăr
mac
scorțișoară
Pune drojdia și zahărul în laptele călduț și lasă-le până începe să se formeze spumă deasupra.
Între timp, pune într-o crăticioară untul la topit. Atunci când untul este fluid, ia crăticioara de pe foc, las-o să se răcească și apoi adaugă gălbenușul. Bate bine cu o furculița până la omogenizarea completă. Pune făina cernută într-un castron împreună cu sarea, adaugă apoi treptat amestecul de unt și lapte.
Frământă bine până va rezulta un aluat de o consistență fermă, apoi pune aluatul într-un castron, acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit timp de o oră și jumătate, până își dublează volumul.
Pune într-un vas mic untul cu o consistență moale. Adaugă zahărul, macul măcinat și scortișoara. Omogenizează totul foarte bine.
Așază aluatul dospit pe masa de lucru și aplatizează-l ușor cu mâinile. Întinde-l apoi într-o foaie dreptunghiulară cu o grosime de circa 1 cm. Unge toată suprafața aluatului cu trei treimi din umplutură, rulează pe lungime, apoi taie ruloul în două părți egale. Răsucește cele două capete în așa fel încat părțile tăiate să fie în sus. Unește marginile, formând o coroniță și cu umplutura rămasă unge pe deasupra.
Așază coronița în tava tapetată cu o foaie de copt. Pune tava la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 de minute, până când cozonacul capătă o culoare rumenă-aurie.
Poftă bună!