

Cozonac Povitica cu mac

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
făină albă de grâu 650
zahăr
sare
margarină
apă
mac măcinat
lapte
zahăr
sare
Malaxare: 6 minute lent și 8 minute rapid (margarina se adaugă în treapta a doua de malaxare);
Odihnă în cazan: 10 minute;
Divizare: la gramajul dorit;
Modelare: rotund;
Predospire: 15 minute;
Modelare finală: laminare, umplere, modelare (pentru fiecare cozonac se divizează 3 bile de 150 g aluat la care se recomandă a se adăuga 100 g umplutură hidratată).
Umplutură: într-o oală se adaugă laptele, zahărul și un praf de sare. Când compoziția dă în clocot, se trage crăticioara deoparte și se adaugă vanilia. Imediat se toarnă laptele clocotit peste macul măcinat din castron. Astfel el se va opări, va absorbi lichidul și aromele și va deveni cremos. Se amestecă bine și se lasă crema de mac la răcorit până ajunge la temperatura camerei. Se întind separat trei fitile de aluat peste care se adaugă umplutura cu mac, se rulează și se așază unul lângă celălalt în tavă;
Dospire: 60-70 min (temperatură de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%);
Coacere: 180°C; timp de 50-60 minute.
10 pers.
90 min.
60 min.