

Crumble cu mere

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
mere curățate
unt 82% grăsime
zahăr
scorțișoară
făină albă 000
½ linguriță sare
fulgi de ovăz
unt
zahăr tos
zahăr brun
miez de nucă măcinat
coajă rasă de lămâie
Într-un bol amestecă cele doua tipuri de zahăr. Adaugă fulgii de ovăz, apoi făina și sarea. Amescă și adaugă apoi coaja rasă de lămâie. Pune untul foarte rece tăiat cuburi și zahărul vanilinat și cu vârful degetelor amestecă foarte rapid până se formează firimituri de aluat cu aspect nisipos, adica “crumble”. Pune vasul la frigider.
Curăță merele și taie-le în cuburi de mărime medie. Le poți stropi cu puțină apă cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea. Pune merele într-un bol și amestecă-le cu zahărul tos și pudra de scorțisoară.
Într-un vas încăpător topește untul. Adaugă merele și lasă-le pe foc până când s-au înmuiat, iar siropul începe să se caramelizeze. Mută-le într-un vas termorezistent, lasă-le să se răcească și preîncălzește cuptorul la 180°C. Presară nucă tocată la cuțit.
Pune crumble rece peste mere, coace 30 de minute sau până se rumenește crumble și pe margine se observă spuma din siropul merelor. Se lasă 45 minute la răcit astfel încat să fie ușor călduț și să poată fi scos frumos din formă.
Poftă bună!
10 pers.
30 min.
25 min.