Crumble cu mere

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

mere curățate
unt 82% grăsime
zahăr
scorțișoară
făină albă 000
½ linguriță sare
fulgi de ovăz
unt
zahăr tos
zahăr brun
miez de nucă măcinat
coajă rasă de lămâie

Într-un bol amestecă cele doua tipuri de zahăr. Adaugă fulgii de ovăz, apoi făina și sarea. Amescă și adaugă apoi coaja rasă de lămâie. Pune untul foarte rece tăiat cuburi și zahărul vanilinat și cu vârful degetelor amestecă foarte rapid până se formează firimituri de aluat cu aspect nisipos, adica “crumble”. Pune vasul la frigider.
Curăță merele și taie-le în cuburi de mărime medie. Le poți stropi cu puțină apă cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea. Pune merele într-un bol și amestecă-le cu zahărul tos și pudra de scorțisoară.
Într-un vas încăpător topește untul. Adaugă merele și lasă-le pe foc până când s-au înmuiat, iar siropul începe să se caramelizeze. Mută-le într-un vas termorezistent, lasă-le să se răcească și preîncălzește cuptorul la 180°C. Presară nucă tocată la cuțit.
Pune crumble rece peste mere, coace 30 de minute sau până se rumenește crumble și pe margine se observă spuma din siropul merelor. Se lasă 45 minute la răcit astfel încat să fie ușor călduț și să poată fi scos frumos din formă.
Poftă bună!
    
    
30 pers.

90 min.

15 min.