Pentru cojile de eclere, se pun în cuva mixerului planetar toate ingredientele și se mixează la viteză mică până la omogenizare după care se mixează la viteză medie timp de 4-5 minute.
,
Se toarnă cu posul în forma de ecler sau choux pe hârtie de copt.
,
Coacere - Cuptor cu vatră: 190°C, 35-40 min cu puțin abur la debutul coacerii.
,
Cuptor rotativ: 180°C, 30 min, cu puțin abur la debutul coacerii.
,
Pentru crema de vanilie, apa se adaugă treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteza rapidă a mixerului timp de 3 minute.
,
Pentru o textură mai groasă a cremei se poate adăuga margarină, frişca sau smântână.
,
Se obţine o cremă omogenă, aromată, cu aspect strălucitor, stabilă la coacere sau refrigerare, tartinabilă imediat şi stabilă la porţionare după aproximativ 30 minute.
,
Pentru glazura de ciocolată, se încălzeste smântâna și se toarnă peste cuburile de ciocolată. Se amestecă până la obținerea unei glazuri omogene.
,
Notă:
Din 1 kg mix eclere, 0.6 l ulei și 2 l apă rezultă 3.6 kg compoziție, din care se toarnă aproximativ 110 bucăți coji de ecler de cca 13-15 cm.
Pentru a umple un ecler este nevoie de aprox. 35-40 g cremă și 10-12 g glazură.
,
Vanilla Delice – mix instant cremă cu aromă de vanilie