

Focaccia cu măsline verzi

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 25 minute
făină
apă
zahăr tos
sare
ulei de măsline
măsline verzi fără sâmburi
cimbru proaspăt
praf de cimbru
rozmarin proaspăt
sare de mare
Sfat: * Înfășurată într-o folie de aluminiu, focaccia poate fi depozitată în congelator pentru 1-2 luni și poate fi încălzită la cuptor când vrei să o mănânci. ** Dacă vrei, poți adăuga roșii uscate, chiar și ceapă.
Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia pentru pizza, apa, zahărul și sarea și frământă timp de 8-10 minute.
Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Acoperă aluatul obținut și lasă-l să crească la temperatura camerei timp de 45-50 minute.
Frământă aluatul crescut pentru câteva minute, apoi întinde-l într-o tavă unsă cu două linguri de ulei de măsline.
Acoperă din nou aluatul și lasă-l la dospit timp de 30-35 minute.
După ce a crescut, formează mici găuri în aluat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu degetele.
Adaugă uleiul de măsline rămas cu ajutorul unei pensule, apoi așază ușor măslinele verzi în găurile formate.
Presară oregano, rozmarin și sare. Pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C pentru 20 – 25 minute.
Poftă bună!
10 pers.
90 min.
39 min.