Focaccia cu măsline verzi

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 25 minute

făină
apă
zahăr tos
sare
ulei de măsline
măsline verzi fără sâmburi
cimbru proaspăt
praf de cimbru
rozmarin proaspăt
sare de mare

Sfat: * Înfășurată într-o folie de aluminiu, focaccia poate fi depozitată în congelator pentru 1-2 luni și poate fi încălzită la cuptor când vrei să o mănânci. ** Dacă vrei, poți adăuga roșii uscate, chiar și ceapă.
Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia pentru pizza, apa, zahărul și sarea și frământă timp de 8-10 minute.
Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
Acoperă aluatul obținut și lasă-l să crească la temperatura camerei timp de 45-50 minute.
Frământă aluatul crescut pentru câteva minute, apoi întinde-l într-o tavă unsă cu două linguri de ulei de măsline.
Acoperă din nou aluatul și lasă-l la dospit timp de 30-35 minute.
După ce a crescut, formează mici găuri în aluat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu degetele.
Adaugă uleiul de măsline rămas cu ajutorul unei pensule, apoi așază ușor măslinele verzi în găurile formate.
Presară oregano, rozmarin și sare. Pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C pentru 20 – 25 minute.
Poftă bună!
    
    
10 pers.

100 min.

50 min.