Prepară aluatul de clătita: amestecă laptele cu oul și făina. Amestecă bine, apoi adaugă uleiul și sarea și continuă să amesteci până când nu mai apar cocoloașe.
,
Pregătește o tigaie și unge-o cu puțin ulei, apoi las-o să se încingă.
,
Coace clătitele în tigaie, rând pe rând, turnând câte un polonic mic din compoziție. Prepară clătitele la foc mediu, câte 1-2 minute pe fiecare parte.
,
Taie franjuri toate clătitele.
,
Prepară caramelul: într-o cratiță topește zahărul. Când acesta s-a topit complet, adaugă untul și smântâna și amestecă continuu până se omogenizează bine. Lasă caramelul la răcit.
,
Pregătește apoi crema de vanilie: într-un bol mixează crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu zahărul pudra și laptele rece până obții o consistentă de cremă.
,
Într-o tigaie adaugă merele tăiate bucăți, 1 linguriță zahăr și 1 linguriță scorțișoară. Amestecă până se topește zahărul, adaugă apoi caramelul și franjurii de clătită și mai amestecă puțin.
,
Montează desertul într-o farfurie, adăugând peste franjurii de clătita puțină crema de vanilie și puțin caramel, pentru decor.