

Gem de căpșune cu mentă

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 4 persoane
Timp de pregătire 4 minute
Timp de coacere minute
Spală cu grijă căpșunele, scurge-le, îndepărtează-le tulpina și taie-le în două. Pune căpșunele și sarea de lămâie într-un bol de sticlă și adaugă zahărul. Amestecă și lasă-l la macerat peste noapte într-un loc răcoros (aproximativ 12 ore).
A doua zi, toarnă conținutul bolului într-o cratiță mare, adaugă frunzele de mentă spalate cu atenție și gătește totul la foc mic. În timpul fierberii, îți recomandăm îndepărtarea spumei care se formează, mai ales la început. Fierbe timp de aproximativ 30 de minute sau până când dulceața a ajuns la consistența dorită. Pentru a verifica punctul optim de fierbere, folosește "testul farfuriei": ia o cantitate mică de amestec cu o lingură și toarn-o pe o farfurie plată. Trage o linie prin gem cu lingura și, dacă linia se păstreaza câteva secunde înainte de a se răspândi din nou, gemul este gata. Dacă dispare imediat, continuă gătitul. Repetă acest test de câteva ori este nevoie.
După aceea, oprește flacăra și toarnă gemul încă fierbinte în borcanele fierte în prealabil pentru a le igieniza, lăsând un spațiu de până la 1 cm și elimină bulele de aer. Curăță marginile borcanelor și strânge capacele fără a se folosi o forță excesivă (dacă se închid prea strâns nu permit aerului să iasă și, prin urmare, nu se produce vid).
Întorce borcanele de dulceață cu capul în jos și lasă-le să se odihnească în această poziție timp de cel puțin 15 minute.
Poftă bună!