Gem de căpșune cu mentă

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 4 persoane

Timp de pregătire 4 minute

Timp de coacere minute


Spală cu grijă căpșunele, scurge-le, îndepărtează-le tulpina și taie-le în două. Pune căpșunele și sarea de lămâie într-un bol de sticlă și adaugă zahărul. Amestecă și lasă-l la macerat peste noapte într-un loc răcoros (aproximativ 12 ore).
A doua zi, toarnă conținutul bolului într-o cratiță mare, adaugă frunzele de mentă spalate cu atenție și gătește totul la foc mic. În timpul fierberii, îți recomandăm îndepărtarea spumei care se formează, mai ales la început. Fierbe timp de aproximativ 30 de minute sau până când dulceața a ajuns la consistența dorită. Pentru a verifica punctul optim de fierbere, folosește "testul farfuriei": ia o cantitate mică de amestec cu o lingură și toarn-o pe o farfurie plată. Trage o linie prin gem cu lingura și, dacă linia se păstreaza câteva secunde înainte de a se răspândi din nou, gemul este gata. Dacă dispare imediat, continuă gătitul. Repetă acest test de câteva ori este nevoie.
După aceea, oprește flacăra și toarnă gemul încă fierbinte în borcanele fierte în prealabil pentru a le igieniza, lăsând un spațiu de până la 1 cm și elimină bulele de aer. Curăță marginile borcanelor și strânge capacele fără a se folosi o forță excesivă (dacă se închid prea strâns nu permit aerului să iasă și, prin urmare, nu se produce vid).
Întorce borcanele de dulceață cu capul în jos și lasă-le să se odihnească în această poziție timp de cel puțin 15 minute.
Poftă bună!