Gem de prune cu nucă și scorțișoară

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere minute

prune (cântărite fără sâmburi)
zahăr
miez de nucă
scorțișoară

Așază prunele într-o cratiță încăpătoare. Deasupra lor pune zahărul și lasă totul pe masă până își lasă zeamă. După ce prunele au lăsat zeamă și zahărul s-a dizolvat aproape complet, pune oala la foc mic.
Mărește flacăra de la mic la mediu când vei avea zeamă suficientă să nu se lipească și fierbe gemul de prune până s-a îngroșat și a scăzut. Amestecă cu atenție să nu se prindă și adaugă sarea de lămâie. Adaugă nucile (tocate grosier), scorțișoara și zahărul vanilinat și dă întreaga compoziție în 2-3 clocote, timp în care amestecă continuu. Apoi oprește focul.
Pregătește 8 borcane sterilizate de circa 300 ml capacitate pe o tavă metalică și umple-le cu gemul de prune cu miez de nucă. Închide ermetic capacele și așază borcanele cu gem în cămară, pe raft.
Poftă bună!
    
    
    
    
14 pers.

120 min.

25 min.