Ghiveci de legume

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere minute

vinete coapte
morcovi
ceapă galbenă
ardei kapia
roșii
dovlecel
pepperoni
țelină
păstârnac
legături verdețuri
foi de dafin
usturoi granulat
zahăr
ulei
cimbru, maghiran, boia, piper, sare

Coace vinetele, curăță-le și pune-le la scurs. Curăță de coajă celelalte legume, roșiile, ardeii/gogoșarii de cotoare și semințe și spală verdețurile. Toacă, nu prea mărunt, ceapa, țelina și dovlecelul cubulețe, morcovii și păstârnacul felii subțiri, ardeii fașiuțe, roșiile felii, iar verdețurile mai mărunt. Taie ardeii pepperoni în feliuțe subțiri.
Împarte uleiul în două oale și pune-l la încins. În prima oală pune la călit ardeii, iar după câteva minute adaugă roșiile și dovleceii. În cealaltă oală pune la călit ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul. În aceasta pune și 0.5 l apă să se înmoaie legumele. Lasă la călit, amestecând în amândoua, până când scade zeama, aproximativ 30 de minute. Pune totul la fiert într-una din cele două oale, adaugă vinetele tocate, verdețurile tocate, conservantul, condimentele și lasă-le sa fiarbă la foc mic încă 30 de minute, amestecând din când în când, ca să nu se prindă.
Între timp pregătește borcanele: așază-le pe un prosop de bucătărie într-o cratiță, umple 2/3 din cratiță cu apă rece și pune-o la foc mic. Când se înfierbântă bine borcanele umple-le cu ghiveci cât mai bine și strânge-le capacele. După ce ai umplut toate borcanele pune-le la sterilizat până a doua zi. Pune borcanele în cămară.
Poftă bună!