

Gogonele murate

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 5 persoane
Timp de pregătire 20 minute
Timp de coacere minute
gogonele
ardei iuți
bastonașe de hrean
căței de usturoi
bețe de mărar uscat
rămurele de cimbru
frunze de țelină
morcov
boabe de muștar
piper boabe
sare grunjoasă, neiodată
Spală gogonelele foarte bine, în mai multe tranșe de apă. Așază pe fundul borcanului mărarul uscat, 1 ramură cimbru, 1 cățel de usturoi, 1 frunză de țelină și 2 bastonașe de hrean și pune gogonelele deasupra. In golurile rămase printre gogonele pune ardeii iuți, ceilalți 2 căței de usturoi, frunze de țelină, bastonașe de hrean, rămurele de cimbru, bețele de mărar, felii de morcovi, boabele de muștar și de piper. La final fixează totul cu bastonașe de hrean, înghesuite bine la gura borcanului, să nu permită celorlalte ingrediente să se ridice.
După ce ai umplut borcanul, toarnă saramura obținută prin dizolvarea sării și a conservantului într-un litru și jumătate de apă fierbinte cât să acopere toate ingredientele. Saramura se va pune în borcan deja răcită.
La final acoperă borcanul cu o farfurioară și lasă-l în bucătărie într-un loc ferit de razele soarelui, până când începe procesul de fermentare (se observă apariția unei spume ușoare la suprafața saramurii).
În acest moment, pune capacul borcanului cu gogonele murate în saramură și depozitează-l în cămară, într-un loc umbrit și răcoros. Întotdeauna, pune sub borcane o farfurie sau o tăviță, pentru că, în prima parte a murării, e posibil să continue procesul de fermentare și o parte din zeamă să curgă din borcan. Dacă se varsă o cantitate mai mare de zeamă, dă la o parte capacul și completează cu saramură (vezi pasul 1), astfel încât ingredientele să fie bine acoperite.
Poftă bună!