cantitatea de apă se stabilește în funcție de capacitatea de hidratare a făinii
Mod de preparare
Se malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteza mică a malaxorului și alte 8 minute la viteză mare, până la obținerea unui aluat suficient frământat și elastic.
,
Aluatul astfel obținut se lasă la odihnă timp de 10 minute, după care se divizează la 60-65g și se modelează.
,
Dospirea gogoșilor se realizează la 35°C si 75-80% umiditate relativă a aerului, timp de 50-60 minute.
,
Gogoșile dospite se lasă 10-20 min la temperatura mediului ambiant până când aluatul prinde o crustă subțire.
,
Se prăjesc gogoșile în baia de ulei încins la 170-180°C, timp de 4 minute (2 min + 2 min).
,
Glazura:
,
Pentru o prelucrabilitate mai bună, se topește ciocolata pe bain-marie și se adaugă o mică cantitate de ulei de floarea soarelui. Se amestecă până la omogenizare și se glazurează gogoșile răcite în prealabil.