Grisine cu cimbru

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 8 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 30 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 15 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
200
g

făină

100
ml

apă caldă

0.5
linguriță

sare

1
linguriță

zahăr tos

2
linguri

semințe de susan

2
linguri

cimbru

1

gălbenuș de ou

1
lingură

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne jumătate din făină în vasul pentru frământat. Adaugă drojdia uscată instant, sarea, zahărul, semințele de susan și cimbrul. Adaugă cu grijă făina rămasă și apa caldă și frământă până la formarea aluatului.

,

Info: prin cernere, făina se aerează și aluatul va crește mai bine!

,

Împarte aluatul în bucățele de mărimea unor mingi de tenis. Rulează-le până obții fâșii de forma și mărimea unui deget.

,

Subțiază fiecare bucățică de aluat pe masa presărată cu făină până când aluatul ia forma unor sticksuri.

,

Tapetează tava cu hârtie de copt, așază aluatul și acoperă-l pentru 20 minute.

,

Unge aluatul cu gălbenușul de ou și apă.

,

Pune grisinele la cuptor la 200°C timp de 15 minute. Scoate-le apoi și lasă-le să se răcească.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează È™i …