Împletitură cu ciocolată

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 35 minute

făină
lapte
sare
zahăr
ulei
cremă de ciocolată
ou

În vasul cu făină pune sarea, zahărul și drojdia pentru cozonac.
Adaugă treptat apa și frământă.
După ce aluatul devine elastic adaugă treptat și uleiul, astfel aluatul nu se mai lipește de mâini.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de 45 minute sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, împarte-l în 4 bucăți egale.
Întinde fiecare bucată de aluat sub formă de disc. Peste fiecare disc de aluat întinde crema de ciocolată în strat subțire și apoi așază discurile unul peste celălalt.
Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie discurile în 8 triunghiuri, apoi crestează din nou aluatul pe mijlocul fiecărui triunghi, până aproape de margine.
Poți trece prin crestătură fiecare vârf de triunghi, pe deasupra discului de aluat, apoi unești și strângi bine vârfurile, două câte două, în capăt. Vei obține astfel o împletitură frumoasă, sub formă de floare.
Lasă aluatul să crească timp de 20 minute.
Unge floarea din aluat cu albuș de ou și coace la 180°C, timp de 30-35 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.
Poftă bună!
    
    
30 pers.

90 min.

15 min.