

Lipie Fougasse

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 30 minute
făină albă de grâu
sare
ulei de măsline
apă
sare grunjoasă sau susan
Într-un bol, cerne făina și amestec-o cu sarea. Se face o adâncitură în mijloc, se toarnă uleiul de măsline și apă, apoi se sfărâma deasupra drojdia proaspătă.
Frământă ingredientele până obții un aluat mai moale. Așază aluatul într-un bol uns în prealabil cu un strat subțire de ulei, apoi acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit o ora, până își dublează volumul.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru sau pe un fund de lemn, răstoarnă cu grijă aluatul dospit și împarte-l în două părți egale.
Bucățile de aluat se întind sub formă unor triunghiuri cu grosime de 3-4 mm. Așază cele două bucăți de aluat pe câte o foaie de hârtie de copt și acoperă-le cu folie alimentară, apoi lasă-le la odihnă.
Încinge cuptorul la o temperatură de 230°C.
În timp ce se încălzește cuptorul, modelează bucățile de aluat. Crestează una din bucăți, sectionand mai întâi aluatul pe lungime, în mijloc, astfel încât să mai rămână câte 2 cm pe cele două margini, apoi crestează și aceste margini, făcând câte 3-4 tăieturi în părțile laterale, imitând nervurile unei frunze. La final, lărgește tăieturile cu mâinile, astfel încât crestaturile să nu se poată uni la coacere.
Pulverizează bine bucata de aluat modelată cu apă și presară apoi sare grunjoasă sau susan.
Cu ajutorul hârtiei de copt, transferă bucata de aluat modelat în tava încălzită în prelabil în cuptor și coace timp de 12-15 minute, până când lipia devine crocantă.
Pregătește și modelează și a două bucată de aluat în timp ce se coace prima bucată.
Pentru o lipie mai crocantă, înainte de expirarea timpului de coacere se poate deschide pentru 1 minut ușa cuptorului.
Poftă bună!
15 pers.
90 min.
60 min.