Lipii Naan

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 30 minute

făină albă de grâu 650
sare
ulei sau unt clarificat (ghee)
iaurt
apă

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă uleiul, iaurtul și apa, sfârâmă și presară drojdia deasupra.
Frământă compoziția până când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă.
Lasă aluatul la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.
Presară puțină făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit. Împarte aluatul în 8 bucăți egale, apoi modelează fiecare bucată de aluat în fomă rotundă. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la odihnă timp de 10-15 minute.
Poți adăuga în aluat și condimente verzi sau usturoi, pentru a obține lipii Naan aromatizate. Dacă preferi lipiile cu semințe, poți presăra negrilică, mac, susan deasupra aluatului rotunjit, presând apoi puțin aluatul cu un sucitor.
Pune la încălzit un wok sau o tigaie teflonată, la foc mediu.
Întinde fiecare bilă de aluat în formă ovală de circa 3 mm grosime.
Pune lipiile la copt în wok sau în tigaie și coace-le pe fiecare parte până apar bășici mari.
Unge lipiile cu unt topit sau unt clarificat (ghee).
Mută lipiile coapte, suprapuse, pe un platou și acoperă-le cu un ștergar.
Poftă bună!