

Lipii Naan

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 30 minute
făină albă de grâu 650
sare
ulei sau unt clarificat (ghee)
iaurt
apă
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă uleiul, iaurtul și apa, sfârâmă și presară drojdia deasupra.
Frământă compoziția până când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă.
Lasă aluatul la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.
Presară puțină făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit. Împarte aluatul în 8 bucăți egale, apoi modelează fiecare bucată de aluat în fomă rotundă. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la odihnă timp de 10-15 minute.
Poți adăuga în aluat și condimente verzi sau usturoi, pentru a obține lipii Naan aromatizate. Dacă preferi lipiile cu semințe, poți presăra negrilică, mac, susan deasupra aluatului rotunjit, presând apoi puțin aluatul cu un sucitor.
Pune la încălzit un wok sau o tigaie teflonată, la foc mediu.
Întinde fiecare bilă de aluat în formă ovală de circa 3 mm grosime.
Pune lipiile la copt în wok sau în tigaie și coace-le pe fiecare parte până apar bășici mari.
Unge lipiile cu unt topit sau unt clarificat (ghee).
Mută lipiile coapte, suprapuse, pe un platou și acoperă-le cu un ștergar.
Poftă bună!
20 pers.
105 min.
30 min.