

Lipii Piadina

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire 45 minute
Timp de coacere 15 minute
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea şi praful de copt, apoi încorporează untul la temperatura camerei. Peste această compoziție, adaugă în mai multe tranşe apă caldă şi amestecă cu o spatulă până se omogenizează şi se formează compoziția de aluat.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul, apoi începe să frămânți cu mâna până când aluatul va deveni elastic și ferm, neted, lucios și nu foarte moale.
Împarte aluatul în 8-10 bucăți egale, modelează-le în formă de bile de circa 200g fiecare, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la odihna timp de 15-20 minute.
Încinge bine o tigaie fără ulei.
Între timp, presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și întinde bilele, pe rând, în formă de cerc, în strat subțire, cu diametrul de 22-25 cm.
Pune piadinele, rând pe rând, în tava încinsă, neacoperită. Coace fiecare piadină pe o parte timp de câteva secunde, până apar mici basici la suprafața acestuia. În câteva secunde, ea se va umfla putin. Înțeap-o cu o furculiță în mai multe locuri, pentru a se coace uniform.
Când se formează pete de culoare pe fundul piadinei, se întoarce cu ajutorul unui clește și se mai lasă la copt până capată din nou pete de culoare.
Continuă să coci toate lipiile și așază-le una peste altă.
Lipiile se pot servi cu o varietate de umpluturi, de exemplu cu Prosciutto și Emmentaler, sau Chorizo și felii subțiri de parmezan.
Dacă dorești să păstrezi lipiile pentru mai multe zile, le poți depozita într-o cutie de plastic, bine închisă, la temperatura camerei sau la frigider timp de 2-3 zile. Poți reîncălzi lipiile într-o tigaie încinsă, fără ulei, timp de câteva secunde.
Poftă bună!
6 pers.
90 min.
20 min.
10 pers.
90 min.
40 min.