

Lipii pită cu buzunar

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 30 minute
apă călduță
zahăr
făină albă de grâu (tip 480)
sare
ulei
Presară zahărul în apă, sfarâmă deasupra drojdia, apoi amestecă și așteaptă până compoziția începe să crească.
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă în mijloc apa, amestecul de drojdie și uleiul. Începe să frămânți până când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă, lasă aluatul la dospit timp de 30-35 minute.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 8 părți egale, apoi modelează-le în formă rotundă. Lasă bilele de aluat la odihnă 10-15 minute.
Întinde fiecare bilă de aluat cu sucitorul, de 2-3 ori, dinspre mijloc spre exterior, apoi rotește cercul de aluat cu circa 30 grade în sensul acelor de ceasornic. Întinde-l din nou în aceeași direcție și rotește-l din nou. Fiecare cerc de aluat se întinde și se rotește până când aluatul capătă o formă de cerc cu o grosime de 3mm.
Acoperă cercurile de aluat cu un prosop și lasă-le la odihnă.
Încinge cuptorul la o temperatură de 220°C. Pitele se pot coace și pe o plită, dar este preferabil să le coci în cuptor, într-o tavă încăpătoare, rând pe rând câte 2-3 bucăți deodată, distanțate una față de cealaltă. De la căldura cuptorului lipiile se vor umflă și vor forma un “buzunar”.
După ce pitele s-au umflat, mai lasă-le în cuptorul încins încă 1-2 minute, până când încep să rumenească pe margini și să capete o culoare galben deschis. Scoate cu grijă pitele din cuptor cu ajutorul unei spatule și înțeapă în mijloc fiecare pită cu o scobitoare, apăsând atent ca să iasă aerul fierbinte, dar nu până la capăt.
După coacere, așază pitele una peste altă și lasă-le să se răcească pe un grătar.
Înainte de servire, taie fiecare lipie pită în jumătate și servește-le cu orice umplutură, sărată sau dulce, după preferință. Poți umple buzunarul lipiilor pită cu carne de pui, vită sau porc, legume la grătar, salată de varză, cașcaval, mozzarella, salam sau umpluturi dulci precum gem, dulceață sau nutella.
Poftă bună!