Lipii pită cu buzunar

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 60 minute

Timp de coacere 30 minute

apă călduță
zahăr
făină albă de grâu (tip 480)
sare
ulei

Presară zahărul în apă, sfarâmă deasupra drojdia, apoi amestecă și așteaptă până compoziția începe să crească.
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă în mijloc apa, amestecul de drojdie și uleiul. Începe să frămânți până când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă, lasă aluatul la dospit timp de 30-35 minute.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 8 părți egale, apoi modelează-le în formă rotundă. Lasă bilele de aluat la odihnă 10-15 minute.
Întinde fiecare bilă de aluat cu sucitorul, de 2-3 ori, dinspre mijloc spre exterior, apoi rotește cercul de aluat cu circa 30 grade în sensul acelor de ceasornic. Întinde-l din nou în aceeași direcție și rotește-l din nou. Fiecare cerc de aluat se întinde și se rotește până când aluatul capătă o formă de cerc cu o grosime de 3mm.
Acoperă cercurile de aluat cu un prosop și lasă-le la odihnă.
Încinge cuptorul la o temperatură de 220°C. Pitele se pot coace și pe o plită, dar este preferabil să le coci în cuptor, într-o tavă încăpătoare, rând pe rând câte 2-3 bucăți deodată, distanțate una față de cealaltă. De la căldura cuptorului lipiile se vor umflă și vor forma un “buzunar”.
După ce pitele s-au umflat, mai lasă-le în cuptorul încins încă 1-2 minute, până când încep să rumenească pe margini și să capete o culoare galben deschis. Scoate cu grijă pitele din cuptor cu ajutorul unei spatule și înțeapă în mijloc fiecare pită cu o scobitoare, apăsând atent ca să iasă aerul fierbinte, dar nu până la capăt.
După coacere, așază pitele una peste altă și lasă-le să se răcească pe un grătar.
Înainte de servire, taie fiecare lipie pită în jumătate și servește-le cu orice umplutură, sărată sau dulce, după preferință. Poți umple buzunarul lipiilor pită cu carne de pui, vită sau porc, legume la grătar, salată de varză, cașcaval, mozzarella, salam sau umpluturi dulci precum gem, dulceață sau nutella.
Poftă bună!
    
    
    
    
    
    
    
    
10 pers.

90 min.

20 min.