Lipii Puri

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 15 persoane

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere 30 minute

griș de grâu
sare
apă
făină albă de grâu (tip 480)
ulei sau unt clarificat (ghee)

Într-un bol, toarnă grișul de grâu, presară sarea și adaugă circa 150ml apă. Mixează compoziția, apoi adaugă făina și începe să frămânți. Dacă este necesar, mai poți adaugă puțină apă. Continuă să frămânți până când obții un aluat puțin elastic.
Atunci când suprafața acestuia a devenit netedă, toarnă uleiul și continuă să frămânți încă 4-5 minute.
Acoperă apoi aluatul cu folie alimentară și lasă-l la odihnă timp de 15 minute.
Întinde aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțin ulei și întinde-l în formă rotundă, de circa 2 mm grosime, apoi decupează cercuri cu diametrul de 6-7 cm.
Într-o cratiță, toarnă ulei în așa fel încât uleiul să ajungă la aprox 3 cm din înălțimea cratiței și lasă uleiul la încins la o temperatură medie de 80°C.
Întinde fiecare cerc de aluat într-o foaie foarte subțire și pune-l în uleiul încins. Apasă ușor lipia în ulei, cu ajutorul unei palete, până se umflă ca o minge. Lasă lipia la prăjit până capătă o culoare aurie, apoi întoarce-o și prăjește-o și pe cealaltă parte.
La final, scoate lipiile pe un prosop de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Poftă bună!
Descoperă produsele PAKMAYA în catalogul nostru.
Discover PAKMAYA products in our catalog.

10 pers.

90 min.

20 min.

33 pers.

85 min.

40 min.