
Lipii Puri

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 15 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 30 minute
griș de grâu
sare
apă
făină albă de grâu (tip 480)
ulei sau unt clarificat (ghee)
Într-un bol, toarnă grișul de grâu, presară sarea și adaugă circa 150ml apă. Mixează compoziția, apoi adaugă făina și începe să frămânți. Dacă este necesar, mai poți adaugă puțină apă. Continuă să frămânți până când obții un aluat puțin elastic.
Atunci când suprafața acestuia a devenit netedă, toarnă uleiul și continuă să frămânți încă 4-5 minute.
Acoperă apoi aluatul cu folie alimentară și lasă-l la odihnă timp de 15 minute.
Întinde aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțin ulei și întinde-l în formă rotundă, de circa 2 mm grosime, apoi decupează cercuri cu diametrul de 6-7 cm.
Într-o cratiță, toarnă ulei în așa fel încât uleiul să ajungă la aprox 3 cm din înălțimea cratiței și lasă uleiul la încins la o temperatură medie de 80°C.
Întinde fiecare cerc de aluat într-o foaie foarte subțire și pune-l în uleiul încins. Apasă ușor lipia în ulei, cu ajutorul unei palete, până se umflă ca o minge. Lasă lipia la prăjit până capătă o culoare aurie, apoi întoarce-o și prăjește-o și pe cealaltă parte.
La final, scoate lipiile pe un prosop de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Poftă bună!
Descoperă produsele PAKMAYA în catalogul nostru.
Discover PAKMAYA products in our catalog.