Cerne făina într-un vas. Adaugă drojdia uscată instant și restul ingredientelor pentru cocă și frământă până obții un aluat moale care nu se lipește pe mâini.
,
Info: prin cernere făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
,
Lasă aluatul să se odihnească o oră la temperatura camerei.
,
Frământă aluatul crescut. Presară 2-3 lingurițe de făină pe masă și întinde-l sub formă de pătrat gros de 1 cm.
,
Tapetează marginile aluatului cu o pensulă. Astfel, aluatul nu se va lipi.
,
Pentru umplutură, pune făina, untul, scorțișoara și zahărul într-un bol. Amestecă-le pe toate cu vârful degetelor până ce compoziția devine unitară. La final, adaugă stafidele și amestecă din nou.
,
Presară compoziția pe aluat și rulează-l în așa fel încât să nu fie prea strâns.
,
Cu un cuțit bine ascuțit se taie ruloul în felii de 2 cm.
,
Așază aluatul pe o hârtie de copt. Coace-l în cuptorul încins la 180°C, timp de 20-25 minute.
,
Între timp, amestecă cele 2 linguri de lapte cu ceașca de zahăr pudră cu aromă de vanilie și lasă compoziția la rece.
,
După ce s-au copt rulourile, scoate-le din cuptor și unge-le cu glazura utilizând o pensulă. Pune-le din nou la cuptor pentru 10 minute.
,
Când s-au răcit, taie ruloul cu un cuțit zimțat, pudrează scorțișoară și zahărul pudră cu aromă de vanilie.