Cerne făina într-un bol și formează o adâncitură în mijloc. În alt bol, amestecă drojdia cu zahărul, diluează amestecul cu puțin lapte cald, adăugând și o linguriță de făină. Toarnă acest amestec în adâncitura din făină și acoperă bolul cu un ștergar. Lasă-l timp de 10-12 minute până când se activează drojdia. Amestecă oul cu untul topit și o linguriță de sare.
,
Adăugă acest amestec în bolul cu făină și drojdia activată. Amestecă toate ingredientele turnând treptat și laptele cald. Frământă bine aluatul, acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la crescut pentru 40-45 de minute.
,
Curăță ceapa, morcovul și usturoiul. Spală spanacul și lasă-l la scurs.
Toacă ceapa mărunt și călește-o în ulei, până când începe să se pătrundă. Adaugă și usturoiul tocat rondele. Apoi adaugă morcovul tocat mărunt și amestecă bine întreaga compoziție.
Toacă spanacul în fâșii și adaugă-l în tigaia cu ingrediente. Continuă să amesteci încă un minut, apoi stinge focul și lasă umplutura la răcit.
,
Atunci când aluatul și-a dublat volumul, începe să îl frămânți puțin pe masa presărată cu făină. Apoi întinde-l într-o foaie subțire. Adaugă peste foaia de aluat umplutura de spanac. Presară apoi mozzarella răzuită. Rulează aluatul cu umplutura la interior, apoi taie-l în rondele de 2-3 cm grosime.
,
Așază melcișorii astfel formați în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Unge-i cu ou bătut și pune tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la o temperatură de 180°C.
Îi poți servi calzi sau reci, simpli, cu salată sau cu diferite sosuri.