Melcișori cu stafide și budincă

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

lapte
unt
făină
sare
Pentru umplutură:
lapte
zahăr
stafide
nuci măcinate grosier

Într-un vas amestecă untul topit cu laptele și drojdia proaspătă.
Adaugă făina, zahărul pudră și un praf de sare. Frământă până vei obține un aluat neted care nu se lipește.
Acoperă aluatul cu o pânză și lasă-l la odihnă timp de o oră la temperatura camerei.
În timp ce aluatul este lăsat la crescut pregătește budinca.
Într-un vas amestecă plicul de budincă cu zahărul și 5 linguri din cantitatea totală de lapte. Restul laptelui pune-l la fiert.
Peste laptele fiert adaugă amestecul preparat anterior mixând conținutul cu ajutorul unui tel sau a unei linguri din lemn.
Continuă fierberea la foc mic timp de 1 minut, amestecând ușor până la legarea compoziției. Lasă la răcit.
Pune aluatul pe blatul presărat cu făină. Întinde aluatul cu ajutorul unei role.
Întinde budinca răcită peste aluat, presară nuca și stafidele. Rulează și taie aluatul în felii de lățimea unui deget.
Așază aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă pentru 30 de minute aluatul la dospit înainte de a îl coace.
Coace melcii în cuptor la 180°C până se rumenesc frumos.
Poftă bună!

15 pers.

90 min.

60 min.