Mini Panettone

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

făină
zahăr
sare
unt
ouă
lapte
coajă de portocală și lămâie
esență de rom
stafide
fructe confiate

În bolul unui mixer adaugă făina, zahărul, sarea, ouăle, laptele încălzit la 30-40°C, drojdia pentru cozonac și zahărul vanilinat. Folosește spirala de aluat pentru mixare. Frământă compoziția pentru aluat la viteză mică timp de circa 5 minute, apoi adaugă untul la temperatura camerei, continuă mixarea timp de 1 minut și apoi crește viteza de malaxare, mixând circa 4-5 minute, până când obții un aluat omogen. După ce aluatul a fost frământat, se reduce viteza de malaxare la viteză mică și se continuă malaxarea timp de circa 1 minut, adăugând treptat esență de rom în aluat, împreună cu stafidele, fructele confiate, coaja de portocală și lămâie.
După ce acestea s-au încorporat în aluat, se scoate aluatul din bolul mixerului și se modelează în formă de bilă, apoi se acoperă și se lasă la odihnă timp de 10 minute.
Împarte aluatul în bucăți de 80-100 grame și modelează-l în formă de bilă, după care așază-l în forme de brioșe. Sparge oul pentru glazură și separă gălbenușul de albuș. Gălbenușul se va omogeniza cu puțin zahăr, apoi fiecare mini panettone se va unge pe deasupra. Se acoperă și se lasă la dospit 35 minute.
Încinge cuptorul la o temperatură de 180°C și pune mini panettonele la copt timp de 20 minute.
Pregătirea glazurii: albușul de ou se va trece printr-o sită, apoi se va turna într-un bol. Cu ajutorul unui tel, amestecă albușul de ou, adăugând treptat zahărul pudră cu aroma de vanilie până când obții o pastă omogenă, după care adaugă zeama de la o jumătate de lămâie, amestecând încontinuu. Pune compoziția la frigider și las-o la răcit timp de circa 10 minute.
Scoate mini panettonele din cuptor și, cu ajutorul unei pensule, unge suprafața fiecăruia cu glazură.
Poftă bună!