Într-un bol adaugă făina, praful de sare, drojdia pentru cozonac și coaja de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele uscate, apoi adaugă ouăle, laptele și uleiul.
,
Frământă bine până când obții un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 1 oră.
,
Între timp, pregătește siropul: într-o cratiță adaugă apă, zahărul și esența de rom. Amestecă în continuu până când zahărul s-a topit.
,
Împarte aluatul în 8 bile. Modelează fiecare bilă în formă de șnur și apoi rotește aluatul din ambele capete, dându-i o formă de melc.
,
Așază cei 8 melcișori într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-i la dospit timp de 15 minute.
,
Unge apoi melcișorii cu un ou bătut, iar apoi pune tava la copt în cuptor, la o temperatura de 170°C, timp de 15 minute.
,
După ce melcoșirii s-au copt, îi poți însiropa pe ambele părți, iar apoi îi poți da prin nucă. La final unge melcișorii și cu puțină miere, pentru decor.