Mucenici moldovenești

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 15 minute

făină
praf de sare
lapte
ulei
ouă
coajă de lămâie
apă
zahăr
esență de rom
miere de albine
miez de nucă

Într-un bol adaugă făina, praful de sare, drojdia pentru cozonac și coaja de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele uscate, apoi adaugă ouăle, laptele și uleiul.
Frământă bine până când obții un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 1 oră.
Între timp, pregătește siropul: într-o cratiță adaugă apă, zahărul și esența de rom. Amestecă în continuu până când zahărul s-a topit.
Împarte aluatul în 8 bile. Modelează fiecare bilă în formă de șnur și apoi rotește aluatul din ambele capete, dându-i o formă de melc.
Așază cei 8 melcișori într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-i la dospit timp de 15 minute.
Unge apoi melcișorii cu un ou bătut, iar apoi pune tava la copt în cuptor, la o temperatura de 170°C, timp de 15 minute.
După ce melcoșirii s-au copt, îi poți însiropa pe ambele părți, iar apoi îi poți da prin nucă. La final unge melcișorii și cu puțină miere, pentru decor.
Poftă bună!