

Negresă marmorată cu dovleac

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
ouă
unt 82% grăsime
zahăr
lapte
făină
esență de rom
sare
miez de dovleac copt
ciocolată amăruie
lapte
unt
pudră de scorțișoară
Coace dovleacul și lăsă-l să se tempereze pentru a-l putea folosi la prăjitură. Pune într-o crăticioară, pe foc, zahărul cu untul, cacao și laptele. Amestecă-le bine pentru omogenizare. Când obții o compoziție cremoasă și toate ingredientele sunt topite, pune crăticioara deoparte de pe foc.
Separă albușurile de gălbenușuri și presară peste albușuri puțină sare. Amestecă gălbenușurile cu compoziția de cacao răcită și omogenizează. Mixează albușurile spumă, apoi încorporează-le încet și treptat în compoziția de mai sus, folosind o spatulă. Cerne făina împreună cu praful de copt și adaugă treptat acest amestec în compoziție. La final adaugă aroma și omogenizează bine compoziția.
Pune ciocolata cu untul și laptele într-o crăticioară pe foc și amestecă până când obții o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lasă compoziția să se tempereze.
Încălzește cuptorul la 180 °C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și întinde compoziția de negresă în ea.
Mixează miezul dovleacului copt cu zahărul pudră, pentru a-l transforma într-un piure fin. Întinde-l deasupra compoziției de negresă. Apoi, întinde peste acesta compoziția de ciocolată și cu o scobitoare trece prin cele două ingrediente pentru a le marmora.
Dă tava la cuptor și coace negresa marmorată cu dovleac timp de 40 de minute, la 180°C. Lasă la răcit prăjitura înainte de a o porționa.
Poftă bună!
30 pers.
90 min.
15 min.