Puneți toate ingredientele în malaxor și adăugați trei sferturi din cantitatea totală de apă.
,
Malaxați timp de 10 minute (6 minute lent, 4 minute rapid).
,
Adăugați apa rămasă treptat, după minutul 2 de malaxare, la viteza rapidă. Aluatul obținut trebuie să fie suplu și elastic.
,
Reveniți la viteza mică și adăugați măslinele. Lăsați să se învârtă 30 de secunde, până când măslinele sunt bine înglobate în tot aluatul.
,
Lasați aluatul să se odihnească 30 minute.
,
Divizați aluatul la gramajul dorit.
,
Bucățile de aluat se lasă la predospit timp de 10 minute.
,
Modelați usor bucățile de aluat pe o masă bine înfăinată, în forma doriă.
,
Așezați bucățile de aluat fie în tavi, fie direct pe panacot, și lăsați-le la dospit timp de 35-40 minute, la o temperatură de 32-35°C și o umiditate de 70-75%, sau afară, pentru a prinde o ușoara coajă (pentru un aspect mai rustic).
,
Înainte de a introduce aluatul în cuptor, crestați suprafața aluatului cu un cuțit.
,
Coaceți pâinea la 220 – 240°C, timp de 20 – 25 minute, cu abur puțin.