Ciabatta

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 6 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 17 minute

făină
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
ulei de măsline

Se malaxează toate ingredientele, 5 minute la viteza mică si 7 minute la viteza mare, adăugând două treimi din cantitatea de apă necesară rețetei.
Se adaugă restul de apă treptat, la viteza mare, începând cu al treilea minut. Se obține un aluat moale si elastic.
Se pune uleiul de masline înt-un vas și se pune aluatul obținut în vasul cu ulei.
Se lasă aluatul la odihnă între 35-40 minute.
Când aluatul și-a dublat volumul, se împachetează, ridicându-l de la fundul ligheanului spre suprafață (se face o refrământare ușoară).
Se lasă la fermentat pentru încă 20 minute (până își dublează volumul), apoi se reîmpachetează și se lasă iar la fermentat.
După aproximativ 20 minute, se pune aluatul pe o masă, fie tapetată cu făină, fie unsă cu ulei de măsline.
Se divizează la greutatea dorită, fără să se manipuleze foarte mult aluatul (pentru a se păstra alveolajul).
Se așază bucățile de aluat divizate, fie pe tavă, fie direct pe panacod.
Se lasă 15-20 minute la odihnă, la temperatura ambiantă.
Se pune la copt 17-20 minute în cuptorul încins la 230 grade, cu abur puțin sau mai mult, in functie de coaja dorită.