

Ciabatta

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 17 minute
făină
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
ulei de măsline
Se malaxează toate ingredientele, 5 minute la viteza mică si 7 minute la viteza mare, adăugând două treimi din cantitatea de apă necesară rețetei.
Se adaugă restul de apă treptat, la viteza mare, începând cu al treilea minut. Se obține un aluat moale si elastic.
Se pune uleiul de masline înt-un vas și se pune aluatul obținut în vasul cu ulei.
Se lasă aluatul la odihnă între 35-40 minute.
Când aluatul și-a dublat volumul, se împachetează, ridicându-l de la fundul ligheanului spre suprafață (se face o refrământare ușoară).
Se lasă la fermentat pentru încă 20 minute (până își dublează volumul), apoi se reîmpachetează și se lasă iar la fermentat.
După aproximativ 20 minute, se pune aluatul pe o masă, fie tapetată cu făină, fie unsă cu ulei de măsline.
Se divizează la greutatea dorită, fără să se manipuleze foarte mult aluatul (pentru a se păstra alveolajul).
Se așază bucățile de aluat divizate, fie pe tavă, fie direct pe panacod.
Se lasă 15-20 minute la odihnă, la temperatura ambiantă.
Se pune la copt 17-20 minute în cuptorul încins la 230 grade, cu abur puțin sau mai mult, in functie de coaja dorită.
10 pers.
90 min.
39 min.