

Pâine cu cartofi și maia

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 20 persoane
Timp de pregătire 105 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
maia lichidă de grâu și secară
apă
În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele și se frământă timp de 6 minute la viteza mică și 6 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă timp de 30 de minute, după care se porționează la gramajul dorit și se formează bile care vor sta încă 15 minute la odihnă. Pentru 20 de bucăți de produse finite a câte 700 g, fiecare bilă de aluat se cântărește la 800 g.
Din bilele rezultate se formează franzele care se dospesc la o temperatură de maxim 35 de grade și 75% umiditate, timp de 45 de minute.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 230 de grade timp de 30 de minute cu abur la debutul coacerii. După cele 30 de minute se vor mai lăsa în cuptor cu ușa deschisă.
Pâinile rezultate se pot bate de coajă dacă nu au fost crestate înainte.