

Pâine cu prune și nuci

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 27 persoane
Timp de pregătire 75 minute
Timp de coacere 35 minute
făină
miez de nucă
prune uscate
sare
apă
făină
În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele, mai puțin miezul de nucă și prunele uscate și se malaxează timp de 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru timp de 10 minute, după care se porționează la un gramaj de 800 de grame și se formează bile care se lasă la odihnă timp de 20 minute.
După odihnă, bilele se întind oval și uniform. Pe fiecare bilă se pun circa 50 grame nuci și 75-80 grame prune, apoi se roluiește tip franzelă.
Se lasă la dospit la mediul ambiant timp de 30 minute, după care se presară făina și se crestează tip romburi.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 235 de grade timp de 35 de minute cu abur la debutul coacerii.