Pâine cu prune și nuci

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 27 persoane

Timp de pregătire 75 minute

Timp de coacere 35 minute

făină
miez de nucă
prune uscate
sare
apă
făină

În cuva unui malaxor se pun toate ingredientele, mai puțin miezul de nucă și prunele uscate și se malaxează timp de 6 minute la viteza mică și 8 minute la viteza mare, până la obținerea unui aluat elastic și omogen.
Aluatul rezultat se lasă la odihnă pe masa de lucru timp de 10 minute, după care se porționează la un gramaj de 800 de grame și se formează bile care se lasă la odihnă timp de 20 minute.
După odihnă, bilele se întind oval și uniform. Pe fiecare bilă se pun circa 50 grame nuci și 75-80 grame prune, apoi se roluiește tip franzelă.
Se lasă la dospit la mediul ambiant timp de 30 minute, după care se presară făina și se crestează tip romburi.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 235 de grade timp de 35 de minute cu abur la debutul coacerii.