

Pâine cu semințe de floarea soarelui

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 39 minute
apă caldă
ulei
lapte cald
zahăr
făină
sare
ulei de măsline
semințe de mac
fulgi de ovăz
semințe de floarea soarelui
gălbenuș de ou
fulgi de ovăz
Într-un vas amestecă apa caldă, laptele cald, uleiul, o lingură de zahăr granulat și drojdia uscată. În alt vas, adaugă toate ingredientele uscate: făina și sarea. Adaugă ingredientele umede peste cele uscate, mixează-le bine cu o lingură, apoi frământă până când obții un aluat nelipicios. Peste bila de aluat, presară semințele de mac și cele de floarea soarelui, fulgii de ovăz, amestecă până la încorporarea uniformă, apoi toarnă și uleiul de măsline și frământă puțin.
Lasă aluatul la dospit într-un bol, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Presară puțin ulei pe blatul de lucru, scoate bila de aluat dospit și modelează-l în formă dreptunghiulară, pe dimensiunea tăvii de copt. Așază aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă-l la dospit timp de 15-20 de minute. Dupa ce aluatul a crescut, unge suprafața acestuia cu un gălbenuș de ou și presară deasupra 1 lingură fulgi de ovăz.
Pune pâinea la copt în cuptor, timp de 35-40 de minute, la o temperatură de 220°C.
Poftă bună!