Pâine cu semințe de floarea soarelui

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 39 minute

apă caldă
ulei
lapte cald
zahăr
făină
sare
ulei de măsline
semințe de mac
fulgi de ovăz
semințe de floarea soarelui
gălbenuș de ou
fulgi de ovăz

Într-un vas amestecă apa caldă, laptele cald, uleiul, o lingură de zahăr granulat și drojdia uscată. În alt vas, adaugă toate ingredientele uscate: făina și sarea. Adaugă ingredientele umede peste cele uscate, mixează-le bine cu o lingură, apoi frământă până când obții un aluat nelipicios. Peste bila de aluat, presară semințele de mac și cele de floarea soarelui, fulgii de ovăz, amestecă până la încorporarea uniformă, apoi toarnă și uleiul de măsline și frământă puțin.
Lasă aluatul la dospit într-un bol, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Presară puțin ulei pe blatul de lucru, scoate bila de aluat dospit și modelează-l în formă dreptunghiulară, pe dimensiunea tăvii de copt. Așază aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă-l la dospit timp de 15-20 de minute. Dupa ce aluatul a crescut, unge suprafața acestuia cu un gălbenuș de ou și presară deasupra 1 lingură fulgi de ovăz.
Pune pâinea la copt în cuptor, timp de 35-40 de minute, la o temperatură de 220°C.
Poftă bună!

10 pers.

90 min.

20 min.