Dizolvă drojdia în lapte cald, împreună cu zahărul. Adaugă apa și uleiul de floarea soarelui și amestecă.
,
Adaugă făina, sarea și frământă până vei obține un aluat neted și omogen.
,
Acoperă aluatul cu o pânză curată și lasă la odihnă pentru 30 de minute.
,
În timp ce aluatul este la crescut, pregătește umplutura. Lasă spanacul în apa clocotită sărată timp de 2 minute. După ce a dat în clocot, scurge-l bine și toacă-l.
,
Toacă ceapa mărunt și călește-o în puțin ulei. Pune spanacul în tigaie împreună cu un praf de sare, piper și chimen. Amestecă și călește spanacul pentru câteva minute și apoi lasă-l la răcit.
,
Modelează aluatul crescut într-o cratiță lăsând în mijloc un spațiu și pune umplutura de spanac.
,
Presară brânza cheddar peste umplutura de spanac.
,
Cu ajutorul unei pensule, unge marginile aluatului
,
Coace în cuptor preîncălzit la 180°C pentru 20 - 25 minute. Se servește caldă.