
Pâine de secară cu maia

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire 300 minute
Timp de coacere 45 minute
făină integrală de secară
făină de grâu (tip 650)
gluten
chimen măcinat
coriandru măcinat
anason măcinat
maia de secară
ulei
melasa din trestie de zahăr
oțet slab
apă
sare
Cerne făina de secară și făina de grâu într-un bol, apoi amestecă-le bine cu glutenul și cu condimentele.
Se face o adâncitura în mijloc, în care se toarnă maiaua, uleiul, melasa din trestie de zahăr, oțetul și apa.
Începe să frămânți compoziția cu mâinile. Aluatul va fi lipicios și vâscos la începutul frământării, dar nu e nevoie să adaugi făină în plus. Când aluatul s-a închegat, presară sare și omogenizează compoziția.
Acoperă bolul și lasă aluatul la dospit timp de 60 minute.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și apoi răstoarnă cu grijă aluatul dospit, apoi începe să îl frămânți ușor. Acoperă din nou bolul cu folie alimentară și mai lasă-l la dospit încă 60 minute.
Modelează aluatul în formă de franzelă: aluatul se aplatizează puţin cu mâinile, se pliază şi de pe partea dreaptă şi de pe partea stângă câte 5-7 cm şi se presează, după care se rulează strâns, de sus în jos.
Aşază aluatul modelat într-un coş pentru dospire, presărat cu făină sau căptuşit cu un prosop textil de bucătărie, cu faţa în jos. Se acoperă şi se lasă la dospit timp de 90-120 minute, până îşi dublează volumul.
Între timp, încinge cuptorul la temperatură de 230°C, pune o tavă și un vas metalic la încălzit.
Așază aluatul dospit în tava fierbinte, pe hârtie de copt și toarnă 200 ml apă fierbinte în vasul metalic, apoi închide ușa cuptorului.
După 15 minute, redu temperatura de coacere la 200°C şi continuă coacerea timp de 30 de minute. Pentru ultimele 15 minute se scoate vasul metalic, cu apă, din cuptor.
La sfârşitul timpului de coacere se bate pâinea pe partea inferioară. Dacă sună a gol, pâinea este coaptă corespunzător. Aşază pâinea pe un grătar să se răcească.
Poftă bună!
Descoperă produsele PAKMAYA în catalogul nostru.
Discover PAKMAYA products in our catalog.