Pâine irlandeză cu bicarbonat

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 10 minute

Timp de coacere 40 minute

făină superioară
făină integrală de grâu
sare
zahăr
chefir
apă

Cerne făina într-un bol, apoi adaugă făina integrală, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine toate ingredientele.
Amestecă apoi chefirul cu apă până la omogenizare.
Se face o adâncitură în mijlocul făinii și se toarnă lichidul. Amestecă apoi aluatul cu mâna, fară să îl frămânți, pentru ca pâinea să nu devină prea densă sau grea.
Atunci când aluatul a devenit moale, dar nelipicios, așază-l pe blatul de lucru presărat cu un strat subțire de făină și modelează-l în formă rotundă.
În funcție de preferințe, poți aromatiza aluatul cu semințe, condimente verzi tocate mărunt sau slănină prăjită.
Așază aluatul într-o tavă cu hârtie de copt și crestează-l în partea superioară în formă de cruce. Pune pâinea la copt în cuptorul încins la o temperatură de 200°C, timp de 40 minute. Pâinea este coaptă daca, bătând-o pe partea inferioară, sună a gol.
Lasă pâinea la răcit pe un grătar sau pe blatul de bucătărie. Poftă bună!