

Pâine irlandeză cu bicarbonat

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 10 minute
Timp de coacere 40 minute
făină superioară
făină integrală de grâu
sare
zahăr
chefir
apă
Cerne făina într-un bol, apoi adaugă făina integrală, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine toate ingredientele.
Amestecă apoi chefirul cu apă până la omogenizare.
Se face o adâncitură în mijlocul făinii și se toarnă lichidul. Amestecă apoi aluatul cu mâna, fară să îl frămânți, pentru ca pâinea să nu devină prea densă sau grea.
Atunci când aluatul a devenit moale, dar nelipicios, așază-l pe blatul de lucru presărat cu un strat subțire de făină și modelează-l în formă rotundă.
În funcție de preferințe, poți aromatiza aluatul cu semințe, condimente verzi tocate mărunt sau slănină prăjită.
Așază aluatul într-o tavă cu hârtie de copt și crestează-l în partea superioară în formă de cruce. Pune pâinea la copt în cuptorul încins la o temperatură de 200°C, timp de 40 minute. Pâinea este coaptă daca, bătând-o pe partea inferioară, sună a gol.
Lasă pâinea la răcit pe un grătar sau pe blatul de bucătărie. Poftă bună!