Pâine la vatră

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
10
kg

făină albă de grâu 650

170
g

sare

6.4-6.6
l

apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4-6 minute la viteză mare a malaxorului.

,

La finalul malaxarii aluatul trebuie să fie elastic și de consistență optimă.

,

Lasă aluatul la odihnă timp de 40-50 minute.

,

Divizează aluatul la gramajul dorit (ex. 670 g aluat pentru o pâine de 600 g).

,

Lasă aluatul la predospit în bilă timp de 15-20 min.

,

După predospire realizează modelarea finală. Crestează aluatul și înfaineaza-l pentru un aspect rustic.

,

Dospește aluatul 40 -50 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului.

,

Coace pâinea în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (230-240°C, 25-30 minute pâine la vatra de 600 g).

,

Poate te interesează și …